Saturday, 3 March 2018

Resepi Moist Cup kek coklat yang gebussss...Blender used.












Hai Guys,


Hari ini cik Jullizah Mimie ada rajin sikit nak masak cup cake untuk budak-budak tadika yang yang menyambut pesta Chap Goh May di sekolah mereka.

jadi, cik Jullizah mimie selitkan sekali panduan resepi moist cup cake coklat yang gebuuuu dan gebassss kat blog ni...okkkee,,,,


selamat mencuba,










bahan-bahan untuk di kisar.

1. Telur 3 biji
2. Gula  1 cawan kecil (boleh kurangkan  jika tak mau terlampau manis)
3. Serbuk Koko 1 cawan kecil
4. Minyak Jagung 1 cawan kecil
5. Susu pekat 1 cawan kecil
6. Susu Cair 1 cawan kecil


cara- cara mengisar bahan.


Bahan-bahan untuk mengayak tepung.

1. Tepung Gandum 1 cawan.
2. Tepung penaik 1 sudu teh kecil
3. Natrium Bikarbonat Soda 1 sudu teh kecil.



cara-cara mengayak tepung.







Bahan-bahan untuk menopping kek.

1. Coklat masakan
2. Susu pekat
3. Mentega
4. Deco kek (di tunjukkan dalam gambar)

bahan-bahan untuk membuat topping.





    Mudah bukan?....





 
nak buat untuk jadi sebiji kek?... tiada masaalah anda hanya perlu letak ke dalam luyang kek dan kukus...



Taraaaaa..... Moist kek coklat.





Kegembiraan kanak-kanak comel kecil ini.... sangat menyenangkan dan dipercayai dapat mengurangkan 30% stress dalam diri...



jadikan sebagai hadiah... sapa yang tak suka??? pasti penerima tersenyum manis...hihi







Lihatlah bertapa comelnya mereka.


remember Life is simple and Live with Love....bye...





No comments:

Resepi Chicken Chop Lemonade

Sempena Posting CJM yang ke-30 ini, CJM akan berkongsi satu Resepi Western Food yang garing,rangup dan... nyummy menyelerakan, yang...